Divansoffor på Rum 21

De flesta som är inne på att köpa en soffa brukar titta runt i flera butiker för att få inspiration och överblick över vad som finns att välja på. Ett steg på vägen bör vara att se på utbudet av divansoffor på Rum21 – en onlinebutik som säljer allt inom möbler, inredning och design. Divansoffor Rum 21Utbudet av divansoffor varierar något över tid men de är lätta att sortera för att man lättare ska kunna hitta den soffa som passar de behov man har. De går att presentera efter färg, varumärke, vilket rum den ska stå i samt pris. Tack vare det får man snabbt en överblick över om onlinebutiken har den soffa som passar.

En stor fördel är att Rum21 alltid erbjuder fria frakt och fria returer på soffor. Det resulterar i att man aldrig behöver vara orolig för stora returkostnader om man skulle ångra sitt köp och vill lämna tillbaka den inom returtiden.

Om Rum 21:

Onlinebutiken Rum 21 ingår i CDON Group vilket är en koncern där även bland annat CDON, Lekmer och Tretti.com ingår. Koncernen har alltså ett mycket stort fokus på internethandel vilket märks tydligt på de företag som ingår i koncernen. Att handla är enkelt, går snabbt och smidigt och villkoren är mycket generösa med snabb leverans och låga fraktkostnader.

Rum 21 startade från början som ett litet familjeföretag och köptes upp 2011. Sedan dess har företaget vuxit starkt och är idag en självklar butik att besöka för de som är intresserade av heminredning. Detta oavsett om man vill handla online eller i deras fysiska butik i Borås.

Om Divansoffor:

Det som karakteriserar divansoffor är två saker. För det första är de per definition uppbyggd av lösa dynor, alternativt kuddar, istället för att ryggstödet ska vara fast likt en klassisk soffa. De är även längre än vanliga soffmodeller.

Det andra som är typiskt dessa modeller är att den har en divandel. Denna del kallas även ibland för schäslong som kommer från det franska ordet för ”lång stol”. Divandelen förlänger en av soffsitsarna så att den som sitter där kan ha benen rakt ut precis som om man satt i en lång vilstol. Detta gör att soffan ser ut som ett L. En del divansoffor har två divaner vilket gör att det liknar ett U men vanligaste är en divan och att man kompletterar soffgruppen med en pall eller fåtölj.