Divansoffor på Furniturebox

Den som går till onlinebutiken Furniturebox och skriver ”divansoffor” i sökrutan kommer bli besviken.Skärmavbild 2014-06-28 kl. 15.03.27 Inte en enda produkt presenteras och en text kommer fram som säger att företaget inte har några produkter inom denna kategori. Men de har de. Orsaken är bara att man måste söka efter divansoffa (singular). Då presenteras ett 30-tal olika modeller. Förutom utseende skiljer de sig på några punkter.

  • Vändbar –  Divanen är vändbar vilket skapar lite fler möjligheter. Exempel på vändbar soffa är 3-sits soffan Chicago
  • Avtagbar klädsel – En stor fördel om risken är stor för fläckar. För småbarnsfamiljer är avtagbar klädsel ett måste. Detta har flera olika modeller. Både bland de mindre och de större sofforna.
  • Antal sitsar – Den klassiska 3-sitssoffan är vanligast och det syns även i utbudet av divansoffor på Furniturebox. Men utöver det finns här även 4-sits och hörnsoffor.
  • Höger/Vänster. I de fallen som divanen inte är flyttbar bör man fundera på om man vill ha den på höger eller vänster sida. Det finns även de U-formade divansofforna som alltså har divan på bägge sidor.
  • Öppet slut – En klassisk divansoffa har armstöd på bägge sidor samt en divan som sträcker sig ut från soffan på ena sidan. Men ett alternativ är att köpa en med ett s.k. öppet slut. Med det menas att armstöd inte finns och det därmed är öppet utåt.
  • Ovanligare kombinationer – Det som är speciellt skönt med en divansoffa är att man kan ha benen rakt ut på divanen. Det ger en mer behagligare och avslappnad känsla likt att sitta i en fåtölj med fotpall. En del divansoffor kombinerar detta och har en divan på ena änden av soffan och på den andra änden ett ryggstöd som är halvt lutandes bakåt. I samma soffa kan man då både sitta vanligt, sitta med raka ben på divanen eller få ett tydligt ryggstöd och ha benen i soffdelen. Ett exempel på denna modell är Firenze. Något dyrare men värt att betala för om man tycker om att sitta i soffan och läsa eller bara slappna av.

Men kom ihåg – Söker du efter divansoffor på Furniturebox – sök efter divansoffa istället.