Billiga divansoffor

Den som ska köpa en divansoffa kan hitta soffor från allt från några tusen till närmare 40.000kr. Utbudet är enormt och man har att välja mellan allt från storlek och modell till färger och former. För de som söker billiga divansoffor finns vissa tips som kan vara bra att ta med sig på vägen.

Billig kan bli dyr i längden  – Klädseln

En punkt som ofta skiljer billiga mot dyrare modeller är om tyget går att ta av och därmed byta ut. Det är få företag som har divansoffor som har denna möjlighet men för exempelvis barnfamiljen kan det vara ekonomiskt lönsamt att satsa på en dyrare modell för att lätt kunna tvätta överdraget.

Se upp  – för frakten

Att handla online har sina fördelar med ett större utbud och att man snabbare kan se olika modeller och färgkombinationer. Däremot är den största nackdelen frakten. Den som söker efter en billig divansoffa bör inte bara stirra på priset på soffan utan definitivt även titta på onlinebutikens avtal kring frakt. Många erbjuder gratis frakt om man köper för en viss summa vilket gör att frakten ofta blir gratis, men inte alltid. Men utöver det kan man även titta på vad som gäller om man vill skicka tillbaka soffan. Står företaget för fraktkostnaden även då? Det är betydligt mer ovanligt. För den som köper en billig divansoffa och ångrar sig kan en retur kosta närmare tusen kronor vilket gör att det billiga köpet inte blev så billigt i längden.

Snåla inte på kvalitén

Att det är olika pris på divansoffor handlar inte enbart om att det är olika modeller som erbjuds. Mycket handlar även om kvalitén och man kan särskilt titta på stommen samt stoppningen. Stommen kan vara byggd av massivt trä vilket håller betydligt längre än spånskivor vilket annars är vanligt.

Produktionsland

En punkt som påverkar priset på divansoffan är om den är tillverkad i Sverige eller inte. Visserligen blir fraktkostnaden betydligt mindre om den är tillverkad i Sverige men detta väger inte upp den betydligt lägre arbetskostnaden som blir på de som är tillverkade i Kina. Detta är en faktor som påverkar priset men även något som påverkar valet av soffa för vissa. Att ha en svensktillverkad soffa är för vissa värt mer och därmed är de beredda att betala lite extra för detta.

Vänta med inköpet

Har man tid att vänta är det alltid ett gott råd för den som vill ha något billigt. I och med att en divansoffa kostar flera tusen kan man spara relativt mycket om man kan vänta in en kampanj eller en rea. Kostar soffan som man vill köpa 14.000kr och man enbart får 10 % rabatt innebär det ändå hela 1400kr i nedsatt pris. Har man bestämt sig för vilken modell man vill ha bör man även jämföra priset på denna hos andra butiker. Det är annars lätt att fastna för en kampanj där man får 10 % rabatt men där priset i realitet fortfarande är högre än hos många konkurrenande företag.